Wie / Wat is BodemVizier

 

Ons, is gelijk een groot woord, maar bewust wel gebruikt. BodemVizier is gestart door Dirk-Jan de Jong en is op dit moment een éénmanszaak. Bewust spreek ik wel over ons, want juist in deze markt waar vele partijen actief zijn is het de doelstelling om op basis van uw project met de juiste partijen aan tafel te zitten. BodemVizier is de partij die u bijstaat, om uiteindelijk met de juiste marktpartijen uw project te maken met daarin vooraf de risico’s beetgenomen en de kansen in beeld gebracht.

 

Zelf ben ik direct na een opleiding Milieukunde gestart bij een bodemadviesbureau. Bij dit bureau heb ik het genoegen gehad om het veldwerk (water)bodemonderzoek, partij keuringen, asbest onderzoek te mogen combineren met het rapporteren. Al snel ben ik in de bodemsaneringen als milieukundige begeleider gerold en saneringen van A tot Z begeleid waarbij letterlijk soms het saneringsplan, de milieukundige begeleiding en de evaluatie opgepakt werden.

 

Vanuit hier bleek mijn hart meer te leggen bij de uitvoering dan het beschrijven van de wet- en regelgeving in saneringsplannen. Bij een grote landelijke aannemer ben ik gestart als calculator voor de bodemsanering. Vanuit die functie is een mooie carrière gemaakt naar alround calculator, projectleider/worksmanager, projectmanager en bedrijfsleider van een milieupark. Het milieupark was een samenwerking tussen een aannemer en een gemeente wat ook weer bredere blik op het speelveld geeft. Bij het milieupark werden partijen grond geaccepteerd voor hergebruik, reiniging, immobilisatie en indroging van partijen bagger en boormuds. Hierbij is kennis opgedaan van de reiniging en samenvoeging BRL ‘s, immobilisatie, afzet van gronden naar het buitenland middels een EVOA en de bijbehorende kwaliteitssystemen.

 

Na deze functies heb ik gekozen voor een kleiner familiebedrijf met de focus op de baggermarkt, maar ook sterk in alle mogelijke raakvlakken zoals bijvoorbeeld bodemsanering.

 

Door de diverse ervaring is een netwerk opgebouwd met een brede kennis over de (verontreinigde) grond, bagger en reststromenmarkt. Kennis op gebied van wetgeving, kostprijzen, mogelijkheden met grond/bagger en aanverwante, beschikbaar materieel en de juiste marktpartijen. Deze ervaring en visie wil ik graag inzetten om ook uw project tot een succes te maken.